L’associació Reacció Cultural i l’equip de voluntaris i voluntàries que formem el Sam Sam Festival, treballem conjuntament per construir un festival amb un seguit de valors que ens ajuden a assolir la missió i objectius que proposem i construir el món pel qual lluitem.

Les persones que formem part de l’organització del Sam Sam Festival, treballem per la justícia social i el nostre eix gira entorn de la lluita per la construcció d’un món millor.

  • Altruïsme i solidaritat recíproca: un dels valors que sustenta el nostre festival és el d’intentar fer la vida més agradable als altres, de contribuir a la seva felicitat i educació, i no fer-ho esperant res a canvi, però aprenent d’elles mentre es comparteix camí, empatitzant amb persones o col·lectius que es troben en situacions d’exclusió social, i que ens mou a actuar, i a implicar a altres en l’acció de posar fi a situacions d’injustícia.
  • Mobilització social: la nostra organització promou la participació ciutadana, d’entitats, associacions, moviments socials i qualsevol persona que cregui en realitzar accions per la transformació social mitjançant la cultura i la cooperació horitzontal.
  • Transparència: la totalitat dels fons recaptats durant el Sam Sam Festival i les diferents activitats realitzades per Reacció Cultural són ingressats al compte de l’escola del barri de Sam Sam III. El seu director, Ferran Sans, és qui en fa la pertinent gestió, enviant-nos de forma detallada a què s’han destinat els fons. D’aquesta manera, sense cap tipus d’intermediaris i fent públics els comptes del festival, la transparència absoluta està assegurada.
  • Compromís social amb la transformació social, potenciant la reflexió, el debat social i el coneixement crític.
  • Cultura i educació com a eina de canvi: Nelson Mandela deia que “l’educació és l’arma més poderosa que existeix per canviar el món”. El nostre projecte intenta posar el seu gra de sorra en la lluita contra les desigualtats a partir del foment de l’educació i la cultura, tant al nostre país com al barri de Sam Sam.
  • Una festa per tots els públics: les activitats que es realitzen durant el festival, des dels concerts als diversos tallers o activitats, estan enfocades a que infants, adolescents i adults puguin gaudir i formar part d’una jornada solidària.
  • Festival feminista i compromès amb els col·lectius LGTBI. El festival vetlla perquè la representació femenina als nostres escenaris sempre sigui el màxim de parell. A més, compta amb Punt Lila per evitar agressions sexistes i aquelles per raó sexual, on educadores socials especialitzades en la matèria poden donar l’atenció i recolzament necessaris.
  • Diversitat d’estils: el Sam Sam Festival és un espai d’acollida per a tots els moviments socials que vulguin participar amb el projecte. D’aquesta manera, volem visualitzar que els diferents estils artístics poden formar part d’un mateix objectiu solidari transversal.
  • Sensibilització: creiem que és tant important la recaptació de fons com la difusió del nostre missatge, aconseguint així que les persones que actuin al festival, al públic en general i totes les persones voluntàries interioritzin el festival com a seu. També creiem important que totes aquestes persones empatitzin amb la causa del festival i que, a més de diversió, aquest aporti coneixement i opinió crítica a les persones que el formen.