Els artistes que participen al Sam Sam Festival són la pedra angular d’aquest projecte solidari. A partir de l’art i la cultura, pretenem recollir fons pel projecte a l’escola Kalasans i al barri de Sam Sam, promovent l’educació com a eina per millorar les desigualtats i injustícies.

Des de músics de tots els estils, punxadiscos, obres de teatre, monòlegs fins a mags són alguns dels estils culturals que podem trobar-se dins el cartell del nostre festival.

Aquests, per la política del festival i com la resta de treballadors o voluntaris, ho fan de manera altruista, tot i que, comprenent que un event d’aquestes característiques suposa un cost extra pels artistes, l’organització es fa càrrec del 25% del seu catxet oficial, a més de fer front a les diverses despeses que aquests puguin tenir, com les dietes, transport o pernocta en cas de ser necessari.

Més de 100 bandes solidaries han col·laborat amb l’escola a dia d’avui, per exemple:

D’Callaos

El grup terrassenc de flamenc-fusió és una de les bandes que més vegades a repetit al nostre festival solidari, participant-hi en 3 edicions, a Terrassa l’any 2008, a Lleida l’any 2015 i a Cunit l’any 2017.

Green Valley

La banda de reggae i dancehall catalano-basca va participar al Sam Sam Festival l’any 2015 a Lleida, on va fer gaudir i reflexionar al públic amb les seves cançons reivindicatives i positives.

Rapsusklei

El popular MC del barri de La Magdalena de Saragossa, amb una desena de discos sota el braç i essent un dels rapers més coneguts de l’escena internacional de hip hop, va participar en dues edicions del festival, l’any 2015 a Lleida i la passada edició del 2017 a Cunit. 

Doctor Prats

La popular banda egarense va pujar a l’escenari de l’edició del 2015 a Lleida on, tot i ser una banda formada aquell mateix any, ja mostraven el talent que els portaria a ser una de les bandes més conegudes de fusió, trepitjant els escenaris dels millors festivals estatals.

Lágrimas de sangre

La banda del Maresme ha portat en dues ocasions el seu rap combatiu al nostre festival, solidaritzant-se amb el nostre projecte en les edicions del 2015 a Terrassa i 2018 a Cunit presentant el seu disc Viridarquia, essent les seves actuacions un gran èxit.

Sharif

El increíble, acompanyat per l’artista Morgan al micro, va trepitjar, i de quina manera, l’escenari del Sam Sam Festival l’edició del 2018 a Cunit, presentant Acariciado Mundo a un públic que va vibrar en tot moment, en especial al escoltar de forma inèdita el directe de la col·laboració “De trankis” amb Lágrimas de Sangre.

Falsalarma

“Falsalarma es uno de los grupos más conocidos y longevos de la escena Hip Hop barcelonesa y española en general”. Aquesta és la definició que la coneguda web de hip hop Hip Hop Groups fa de la banda de Sabadell composta per Titó, Santo i Dj Neas i que van actuar l’edició a Lleida del 2018.

Fyahbwoy

L’estrella del Dancehall i el reggae espanyol va presentar, per primer cop en terres catalanes, el seu nou disc “F.Y.A.H” amb un brutal directe a la platja de Cunit l’any 2018 amb Fastahselectah als plats. El seu videoclip Kambelleh va ser enregistrat al Senegal i hi apareixen alumnes de l’escola Kalasans, doncs l’artista va anar a conèixer el projecte educatiu realitzat al barri de Sam Sam.